Birgit Smith

Heart of Grace > Uncategorized > Birgit Smith

Birgit Smith

BIRGIT SMITH

Afrika is een van de grootste continenten met vele contrasten. Het contrast tussen arm en rijk is enorm en een groot deel van Afrika is nog beperkt in welvaart. Door middel van ontwikkelingshulp is het mogelijk om Afrika te helpen om een groeiende en ontwikkelde economie te krijgen.

Ontwikkelingshulp is bedoeld om de ontwikkelingslanden en hun burgers en instellingen te helpen om een hogere levensstandaard te behalen. Dit gebeurt op de gebieden van gezondheid, onderwijs, economische ontwikkeling, landbouw en infrastructuur.

In de zomer van 2013 ben ik voor drie maanden naar Ghana geweest. Tijdens mijn verblijf werkte ik voor een NGO waar bij de nadruk op de jeugd lag. Ik heb veel geleerd over het Ghanese leven en enorm veel leuke mensen ontmoet.

De mensen in Ghana zijn zo vriendelijk en dankbaar. Toen ik terug kwam in Nederland wist ik dat mijn verblijf in Ghana over was, maar het land heeft zoveel indruk op mij gemaakt en ik heb gezien dat er nog zoveel werk te doen is, dat ik nog heel graag vrijwilligerswerk wilde blijven doen.

Ik heb toen Alberta ontmoet en zij vertelde mij over de Stichting Heart Of Grace. Ik kan me helemaal vinden in de visie en missie van deze stichting en daarom hoop ik een belangrijke bijdrage leveren. Ik heb er heel veel zin in.

    Leave a Comment